HOFF Potetmel

Istock 000007630011 large

    HOFF har vært engasjert i potet siden 1800-tallet

    HOFF Potetmel er et glutenfritt, naturlig stivelsesprodukt som gir perfekte bakevarer, sauser, kjøtt- og fiskekaker. Potetmel er et rent naturprodukt og gir ingen misfarging.

    Om potetmel
    Potetmelet er laget av poteter som er knust til en masse, som videre blir skylt i vann. Vannet som benyttes i denne skylleprosessen blir stående til potetstoffer legger seg mot bunnen. Deretter helles vannet bort, og potetstoffet som har skilt seg blir tørket – og vips så har man potetmel.
    Melet inneholder hovedsakelig stivelse, men også litt protein. Av 60.000 tonn poteter får man 10.000 tonn potetmel.

    Oppskrifter med potetmel.

    Om Hoff
    HOFF har vært engasjert i potetforedling siden midten av 1800-tallet. Poteten kom til Norge i 1743, men det tok et par generasjoner før den fikk sin sentrale plass i jordbruk og ernæring. Fra ca 1820 var poteten det viktigste råstoff til brennevinsproduksjon i Norge. Potetmel ble et industriprodukt på slutten av 1800-tallet og
    tidlig på 1960-tallet ble produksjonen av tørket potetmos satt igang, mens pommes frites-produksjonen ble startet opp rundt 1970. Totalt har HOFF nå rundt 100 produkter og varianter i sortimentsporteføljen.