HOFF Potetmel

Appelsinkake

Lag en frisk appelsinkake

Inneholder potetmel og skåldede mandler.

Ingredienser

For å lage kaken trenger du:
150 g skåldede mandler
3 stk egg
125 g sukker
revet skall og saft av 2 stk appelsiner
1 ss friskpresset sitronsaft
60 g potetmel
½ ts bakepulver

Appelsinglasur:
1 dl melis
2 ts appelsinsaft

Appelsinkaken fra frukt.no er en lett og smakfull kake med en deilig og frisk smak av appelsin. Kaken er enkel å lage og er helt uten hvetemel. Kaken består blant annet av skåldede mandler og potetmel, og passer derfor for cøliakere.

Slik gjør du:

  1. Mal mandlene.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.
  3. Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
  4. Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.
  5. Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.
  6. Avkjøl kaken på rist.
  7. Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.

Oppskriften er hentet fra www.frukt.no

Prøv også: Saftig nøtte- og gulrotkake

Les mer om potetmelets egenskaper her.