HOFF Potetmel

Img 9997

Hjemmelaget og sukkerfri vaniljesaus

Kan nytes med god samvittighet.

Ingredienser

Du trenger:

4 dl melk
2 egg
2 ts HOFF Potetmel
1-2 ss sukrin gold
1 vaniljestang

Blogger og kokebokforfatter Kristine Weber gir deg oppskriften på en deilig vaniljesaus som passer like godt til desserter som til frokost.

– Vaniljesausen er helt uten sukker og gluten, og såpass fin næringsmessig sett at den kan spises når som helst. Over bær til frokost? Tja, hvorfor ikke, skriver Kristine på bloggen sin.

Slik gjør du:
1. Visp sammen melk, egg, potetmel og sukrin gold i en kjele.
2. Varm opp under stadig omrøring, men obs: ikke la sausen koke.
3. Sett kjelen til avkjøling når vaniljesausen er passe tykk.
4. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene, rør godt inn i vaniljesausen.

Vaniljesausen er rask å lage, og smaken blir hjemmelaget og god.

– Etter et par timer i kjøleskap blir den veldig tykk, da liker jeg den best, men om du ønsker kan du eventuelt vispe inn litt melk, skriver Kristine.

Img 9998 side

Prøv også: Hjemmelaget vaniljesaus med sukker