HOFF Potetmel

Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler

En lun høstdessert for store og små.

Ingredienser

Du trenger:

5 store epler
1 dl mykt brunt sukker
Kanel etter eget ønske

Smuldredeig:
1 dl hvetemel
2 ss potetmel
1,5 dl havregryn
6-8 havrekjeks eller Digestive-kjeks
4 ss brunt mykt sukker
100 g smør

Servér en deilig og enkel smuldrepai med nyplukkede og smakfulle epler i høst. Smuldrepai med epler er en perfekt høstdessert, som er så enkel å lage at du kan la barna være med på å lage den. Det er en ypperlig hverdagsdessert, så lenge man ikke spiser den hver eneste dag.

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

1. Skjær eplene i små terninger og bland sammen med sukker og kanel.
2. Legg blandingen over i en ildfastform eller i porsjonsformer.
3. Rør sammen smuldredeigen: Smuldre sammen smør, potetmel, hvetemel, havregryn, knust kjeks og sukker i en bolle.
4. Strø smuldredeigen over eplebitene og stek i 200 grader i ca. 30 min.

Servér gjerne paien, mens den fortsatt er litt varm, sammen med vaniljeyoghurt.

Tips! Hvis eplene du har for hånden er søte kan det være en gode idé å redusere sukkermengden. Du kan også benytte vanlig hvitt sukker hvis du ikke har mykt brunt sukker i skapet.

Prøv også: Smuldrepai med rabarbra