HOFF Potetmel

Verdens beste pavlova med potetmel

Verdens beste Pavlova med potetmel

Lag verdens beste Pavlova med potetmel basert på Vibeke Klemetsens favorittoppskrift. Den er lett, sprø, smelter på tungen og er enkel å få til.

Ingredienser

Marengsbunn

4 eggehviter
2 dl sukker
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker

Vaniljesaus

1 egg (valgfritt)
2 1/2 dl lettmelk
2 ts maisenna
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kremfløte
1 ts sukker

Pavlova er en fryd for både øye og gane, og kan lett varieres etter både sesong og anledning. Den er lett og sprø, og smelter på tungen. Den er enkel å få til, flott å se på og blir alltid en suksess i festlige lag.

Yogainstruktør og programleder Vibeke Klemetsen er en av dem som har Pavlova som sin favorittkake. I fjor viste hun hele Norge at hun virkelig kan lage mat da hun vant kokkekonkurransen MasterChef Norge på TV3.

På bloggen sin deler hun Pavlova-oppskriften som gjorde at hun vant den siste og avgjørende konkurransen i TV-programmet.

– Min favorittkake er den Australske Pavlova-terten! Marengskake med krem og masse bær og frukt! skriver hun på bloggen sin.

 

Vibekes «Verdens beste Pavlova» bakes med potetmel. Du kan lese mer om potetmelets egenskaper.

Vi anbefaler også at du lar deg friste av Tine.no herlige oppskrift på Pavlova bakt med potetmel.

 

Slik lager du verdens beste Pavlova med potetmel


Slik lager du marengsbunn

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.
2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.
3. Tegn en sirkel, ca 20 cm, på et bakepapir. Fordel ca halvparten av massen utover sirkelen. Ha resten i sprøytepose og sprut topper langs kanten.
4. Stek marengsen til den blir sprø. Stekes på 140 grader på nederste rille i ca 1 time. Avkjøl og at den forsiktig av bakepapiret.
5. Lag vaniljesaus som må avkjøles og pisk kremfløten stiv. Bland sammen og legg på marengsbunnen. Pynt med masse frukt og bær etter eget ønske.

Slik lager du vaniljesaus

1. Visp sammen alle ingrediensene, unntatt kremfløten, i en kjele.
2. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Er det egg i sausen, skiller sausen seg om den koker.
3. Avkjøl sausen og bland inn kremfløte like før du serverer.

 

Fakta om Pavlova-kaken

Visste du at:

1. Pavlova-kaken er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlovna Pavlova?
2. Australia og New Zealands nasjonaldessert er kakesorten Pavlova bakt av marengsmasse?
3. At kaken fikk sitt navn etter at den berømte russiske ballerinaen Anna Pavlovna Pavlova hadde flere gjesteopptredener i begge landene i 1926 og 1929?
 

Prøv også: Mini frukt-pizza