HOFF Potetmel

Sitronkake i langpanne hoff potetmel 2

Sitronkake i langpanne

Hjemmelaget kakeglede til dugnaden.

Ingredienser

Kakebunn:
5 egg (ca. 300 gram)
550 gram sukker
550 hvetemel
2 ss bakepulver
50 gram HOFF Potetmel
1 dl melk
200 gram smør, smeltet (avkjølt)
2 dl sitronsaft (gjerne fra konsentrat)

Sitronglasur:
400 gram melis
Ca. 11-12 ss sitronsaft (gjerne utblandet med litt vann)

Langpannekaker hører med når idrettslaget, korpset, nabolaget og hyttefeltet inviterer til dugnad. De er enkle å bake og gir mange porsjonsstykker. På oppdrag fra Hoff Potetmel har Elin Larsen, matbloggeren bak elinlarsen.net, laget et herlig sitronkake i langpanne. Dette er en smakfull kake, som garantert vil falle i smak hos både store og små dugnadsarbeidere.

Fremgangsmåte forklart av Elin:

Forvarm ovnen til 200°C med over- og undervarme.

Smelt smør og bland i melken. Vei opp alle ingrediensene før du begynner å bake kaken, og sørg for at smøret er nogen lunde avkjølt etter at det er smeltet.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg bruker ballongvisp på kjøkkenmaskinen slik at jeg får pisket røren luftig.

Før det tørre røres inn, bytter jeg ut ballongvispen med en k-spade, fordi de resterende ingrediensene skal røres forsiktig inn (ikke piskes). Tilsett det tørre i eggedosisen vekselsvis med melken. Bland til slutt inn sitronsaften. Rør til deigen er jevn og klumpfri, ikke rør for mye slik at kakerøren blir seig og deigete.

Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca. 29 × 38 cm). Stek kaken på en rille midt i ovnen ca. 25-30 min. Avkjøl kaken før sitronglasuren smøres utover.

Fremgangsmåte, glasur:
Pisk melis sammen med sitronsaft og juster eventuelt med vann dersom du ønsker glasuren mindre syrlig. Smør glasuren utover den avkjølte kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken i firkanter (6×5=30 kakestykker).

Sitronkake i langpanne hoff potetmel
FOTO: Elin Larsen, elinlarsen.net