HOFF Potetmel

20160505 dsc 0225

Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse

Prøv denne drømmen av en piñatakake.

Ingredienser

Form: 24 cm

Sukkerbrød (2 stk)
• 8 egg (4 × 2)
• 240 g sukker (120 × 2)
• 60 g hvetemel (30 × 2)
• 60 g bakekakao (30 × 2)
• 120 g potetmel (60 × 2)
• 2 ts bakepulver (1 × 2)

Sjokoladeganache
• 100 g mørk sjokolade
• 1 dl kremfløyte

Mascarponekrem
• 125 ml mascarpone
• 0,5 dl melis
• 1/2 sitron
• 1/2 ts vaniljesukker
• 2 dl kremfløte
• 300 g bringebær
• Ekstra frukt og bær til pynt

Matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak bloggen Kvardagsmat.no, vet hvordan hun kan gjøre et helt enkelt sukkerbrød om til en festkake som garantert ikke får stå i fred på festbordet.

– Kjenner du til Piñata? Denne figuren full av godteri som man slår på til det går hull? Vel, her får du kakeversjonen! Sjokoladekake i flere lag med deilig mascarponekrem, og når kaken deles triller det ut friske bringebær som er skjult i midten. Da er det klart at det blir fest! sier Anita og fortsetter:

– Kaken er laget av to sukkerbrød som har fått kakao i seg for farge og smak, og på toppen er det nydelig sjokoladeganache av mørk sjokolade og kremfløte. Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse kan lages som en enkel kake med krem og bær på toppen, eller som jeg har gjort her med dobbelt sukkerbrød og overraskelse i midten. Om du velger å lage kun ett sukkerbrød finner du enkle mengder i parantes bak ingrediensene.

20160505 dsc 0292

Anita gir deg fremgangsmåten:

Sukkerbrød
1. Sett oven på 175 grader over- og undervarme dersom du skal steke ett sukkerbrød, eller 165 grader varmluft dersom du skal steke to om gangen.
2. Ha romtempererte egg og sukker i en miksebolle og visp lenge, til du har lys gul og luftig eggedosis. Med kjøkkenmaskin tar det kanskje ti minutter, mens du kanskje må regne ca. 20 minutter med en håndmikser. Ikke gi deg, dette er viktig for å få et vellykket sukkerbrød!
3. Bland det tørre og sikt inn. Vend det forsiktig inn, ikke rør slik at lufta fra eggedosisen forsvinner.
4. Hell røren over i en bakepapirkledd kakeform. Du trenger ikke smøre kanten.
5. Sett kakeformen inn i ovnen. Sett den midt i om du steker en kake, eller fordel de med en oppe og en nede dersom du steker to samtidig.
6. La kaken steke i minst 20 minutter før du åpner og sjekker med en kakenål. Er det røre på kakenålen/pinnen lar du kaken steke litt til, hvis ikke tar du formen ut og setter på en rist. La kaken avkjøle helt i formen.
7. Skjær med en tynn kniv rundt kanten og løsne kakeringen.

Les også: Sukkerbrød – mye enklere å lage enn du tror

Mascarponekrem
1. Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft og vaniljesukker til en jevn masse.
2. Visp kremen luftig.
3. Vend kremen inn i mascarponeblandingen.

Sjokoladeganache
1. Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle.
2. Kok opp kremfløten.
3. Hell kremfløten over sjokoladen og la det stå i 1-2 min.
4. Rør sammen med en visp/gaffel til all sjokoladen er smeltet og du har en glatt sjokoladeglasur.

Montering
1. Legg det ene sukkerbrødet opp-ned på et kakefat.
2. Sett en liten skål på toppen og skjær rundt med en kniv. Ta ut midten av kaka og fyll opp med friske bringebær.
3. Legg på mascarponekrem og friske bær i en ring.
4. Legg den andre sukkerbunnen på toppen. Opp-ned denne også, det blir finest.
5. Topp med sjokoladeganache og friske bær.

Velbekomme!

20160505 dsc 0357
20160505 dsc 0365