HOFF Potetmel

Gresskarpai med potetmel

Krydret høstpai med gresskar

Passer ypperlig som en lun dessert.

Ingredienser

Paideig
200 g hvetemel
150 g smør i terninger
2 ss vann

Fyll
500 g gresskar
50 g brunt sukker
1 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
1 ts malt ingefær
1 ts malt allehånde
2 egg
1 boks vikingmelk

Gresskarpai, eller pumpkin pie, er en av de mest kjente amerikanske paiene, og hører spesielt med til merkedagene Halloween og Thanksgiving. Matbloggeren SPOON har laget en deilig gresskarpai, og slik beskriver hun smaken:

– Gresskarpaien har en mild og krydret smak, og den smaker like deilig som den lukter.

Mens krydder som kanel, muskat, ingefær og allehånde sammen sørger for den deilige smaken, har også potetmelet en viktig funskjon i oppskriften, forklarer matbloggeren:

– Potetmel gir ikke bare paien mer stivelse, men du vil også få et saftigere resultat.

Skal du du lage gresskarslykter til Halloween, er rådet fra Spoon derfor klart.

– Ta vare på innmaten og lag den perfekt høstpai!

Prøv også: Smuldrepai med epler

Slik gjør du

Paideig

Sikt hvetemel og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med smør og vann. Kjør til en fast deig, og legg i kjøleskapet en 1/2 time før du skal kjevle den ut.

Kok gresskarsbiter møre i en kjele med vann, la de renne av og kjør til en puré med en stavmikser. Sett til side og avkjøl.

Deretter kjevler eller trykker du paideigen i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek på 200 grader i ca. 10 minutter.

Bland sammen potetmel, brunt sukker, bakepulver, salt, kanel, muskat, ingefær og allehånde. Pisk eggene lett sammen og bland sammen med vikingmelk, gresskar og krydderblandingen. Hell fyllet i den ferdigstekte paibunnen og stek på 180 grader i ca. 30 minuter eller til fyllet kjennes fast ut.

Server med pisket krem eller is.

Gresskarpai med potetmel