HOFF Potetmel

Eplegrøt med potetmel

Lun eplegrøt som vekker gode minner

Lag en lun eplegrøt laget av høstens norske epler som vekker gode minner for mange av oss. Det finnes neppe noe kosemat som er enklere å lage av høstens frukter enn denne friske og tradisjonelle eplefavoritten.

Ingredienser

Ingredienser til Eplegrøt

750 g eple
5 dl vann
1 ½ dl sukker
1 ½ ss HOFF potetmel
½ dl kaldt vann

Oppskriften er hentet fra frukt.no (Opplysningskontoret for frukt og grønt).

Slik lager du eplegrøt

1. Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del eplene i båter.
2. Kok eplebåtene møre i vann og sukker under lokk.
3. Rør HOFF potetmel ut i kaldt vann og tilsett jevningen under røring.
4. Kok opp.
5. Ta kjelen av platen og hell grøten i en vætet serveringsbolle. Dryss over litt sukker.

Eplegrøt kan serveres lunken eller kald med melk eller fløtemelk. Du velger selv.

Glad i grøt? Prøv også rabarbra- og jordbærgrøt.

Prøv også: Eplekake med kokos